Camping Hyères: de toeristische bezienswaardigheden die u niet mag missen

Hyères les Palmiers, een stad vol geschiedenis

Welkom bij Hyères les Palmiers!
Profiteer van uw verblijf aan de Côte d’Azur en duik in de meer dan 2400 jaar oude geschiedenis van deze badplaats.
We hebben voor u de emblematische plekken en monumenten van de stad geselecteerd voor een reis door de eeuwen heen, tijdens uw verblijf op een camping Hyères.

Le site archéologique Olbia

De archeologische site van Olbia

Duik vanaf uw camping Hyères, uw stacaravan met airconditioning of uw appartement aan zee in de eeuwenoude geschiedenis van de stad!
Meer dan 2400 jaar geleden, aan de oevers van het strand van Almanarre, lag de oude Griekse havenstad Olbia, wat “de gezegende” betekent, op het kruispunt van maritieme handel in de Middellandse Zee. Steegjes, winkels, thermale baden, huizen, heiligdommen… zoveel plaatsen van leven die getuigen van de rijkdom van deze stad. Gratis of rondleidingen om de oorsprong van de stad Hyères te ontdekken.

Middeleeuwse stad, het Castel Sainte-Claire-park en de ruïnes van het Château d’Hyères

Ga terug in de tijd naar de middeleeuwen tijdens een wandeling in de oude stad, “Vieux Hyères“, zoals de lokale bevolking zegt. Ga door Porte Massillon en ga deze oude vestingstad binnen tot aan Place Massillon en de Tour des Templiers die het domineert. Geplaveide straatjes, veranda’s, oude deuren en bloemrijke huizen zullen uw omzwervingen in alle seizoenen begeleiden. Het Parcours des Arts, een lokaal initiatief bedoeld om het stadscentrum nieuw leven in te blazen, stelt u in staat om werkplaatsen en winkels van kunstenaars of ambachtslieden van uiteenlopende stijlen te bezoeken, niet ver van de Saint-Paul Collegiale Kerk of de Saint-Louis Kerk, twee juwelen van het religieuze erfgoed van Hyères, maar ook het oude washuis (ancien lavoir), toegankelijk via een trap die afdaalt vanaf het Place Saint-Paul.

Hierboven raden we u aan om onze favoriet te ontdekken: het Parc du Castel Sainte-Claire, om een verjongend en landelijk intermezzo te ervaren in deze opmerkelijke tuin, waarvan het kasteel in de 19e eeuw werd gebouwd door Olivier Voutier, een van de ontdekkers van de Venus de Milo. In 1927 kocht de Amerikaanse schrijfster Edith Wharton het pand en liet er de huidige botanische tuin aanleggen, van grote rijkdom, met name samengesteld uit vele exotische soorten. Een echte uitnodiging om te reizen…ongeveer 20 minuten van uw camping Hyères.

Les ruines du Château d’Hyères

Vervolg uw historische wandeling naar de ruïnes van het Château d’Hyères… Het oude kasteel, gebouwd in de 11e eeuw door de heren van Fos, op de top van de heuvel met uitzicht op de zee, was bedoeld om te observeren en kustverdediging, inclusief aanvallen van piraten. Wandel over de paden die onder de bomen zijn aangelegd, door de ruïnes, torens en wallen naar de observatietafels, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad, het schiereiland van Giens en de drie « Gouden Eilanden » (Îles d’Or), die zich op een steenworp afstand van de continent, inclusief het stralende Port-Cros en het gelijknamige Nationale Park dat in 1963 werd aangelegd.

Zoals een anoniem persoon in 1861 schreef: « Ik heb zojuist de ruïnes van het oude kasteel bezocht en genoten van dit immense uitzicht. Deze dag herstelt in mijn hart alle frisheid van jeugd en geheugen. »

Aan het begin van de 20e eeuw kreeg de stad nieuw leven dankzij de zachte winters en werd het een beroemde badplaats, die vanaf 1892 met name bezocht werd door koningin Victoria, in de voetsporen van de Britse aristocratie die kwam genieten van de frisse lucht en in de zon van dit wintertoerisme. Hyères trekt kunstenaars, schrijvers aan door de decennia heen…

Camping Hyères werd pas populair vanaf de jaren 60, met de sterke groei van vertrekken op familievakanties aan zee.

Villa Noailles

Villa Noailles en Parc Saint-Bernard

Terug naar het stadscentrum, nog een essentiële stap… De Villa Noailles, vandaag een kunstcentrum gericht op architectuur, design, mode en fotografie, is een van de eerste modernistische gebouwen in Frankrijk. Ontworpen in 1923 en bewoond vanaf 1925, past de oorspronkelijke villa gebouwd door de architect Robert Mallet-Stevens in opdracht van Charles en Marie-Laure de Noailles, rijke beschermheren van moderne kunst tijdens de Roaring Twenties, de grondbeginselen van de rationalistische beweging toe. De opeenvolgende uitbreidingen tot 1933 en de opmerkelijke ontwikkeling van de site maken van de bescheiden vakantiewoning een heus stationair lijnschip van 1.800 m².

Gelegen aan de voet van de Villa, neemt het Saint-Bernard Park een bevoorrechte plaats in en biedt een prachtig panorama aan de horizon en op uw camping Hyères. Een tuin ontworpen door de Vicomte de Noailles zelf, met zeldzame exotische en mediterrane soorten.

Profiteer ervan: uw camping in Hyères is het ideale startpunt om de rijkdommen van de stad te ontdekken.

De essentie in Hyères in de regio Provence Alpes Côte d’Azur :

Meer weten over het charmante stadje Hyères en zijn erfgoed ?
Reserveer uw accommodatie bij Vacances Giens ! Kampeerplaatsen Camping Hyères, stacaravans met airconditioning, appartementen met uitzicht op zee… U hoeft alleen maar te kiezen!