Ontdekken

GENIET VAN UW VAKANTIE OP CAMPING LA PRESQU'ÎLE DE GIENS

Het schiereiland en de omgeving verkennen

decouverte-presqu-ile-alentours-1-640xauto_1_1

La Presqu’île de Giens: een uitzonderlijke locatie, met een ongerepte natuur.

Het schiereiland is een geologische bijzonderheid die het zuidelijkste gedeelte vormt van de Côte d’Azur.

De prachtige zandstranden, de kreekjes, de wandelpaadjes en de oude zoutmoerassen zorgen voor een onvergetelijk landschap.

Wandeling over het kustpad om het schiereiland te ontdekken.

Met zijn ongerepte kreekjes, pijnbomen, kliffen en rotsen voert het prachtige kustpad u rond het hele schiereiland: de perfecte manier om tot rust te komen in de natuur.

BELANGRIJKE GEGEVENS

Beste vrienden die van wandelen en landelijke wandelingen houden, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de omstandigheden van het mediterrane klimaat, dat in de zomer extreem droog wordt, wat leidt tot een aanzienlijke toename van het risico op brand. Bepaalde bijzonder kritieke situaties (sterke wind, toegenomen droogte) leiden tot de tijdelijke sluiting van wandelpaden, evenals van bosmassieven.

Als gevolg hiervan hebben de autoriteiten een preventieplan geïmplementeerd dat wij u uitnodigen om te lezen door op deze link te klikken: Toegang tot bosgebieden.

Bezoek zeker ook eens de stad Hyères, het kasteel, de tempelierstoren en Villa Noailles: stuk voor stuk plaatsen die belangrijk waren in de geschiedenis van de stad.

De stranden

decouverte-plages-giens-2-640xauto_1_1
  • Plage de La Badine – oostkant – 900 m
  • Plage de l’Almanarre – westkant – 1,2 km
  • Tal van kreekjes vanaf het Badinestrand.
eglise-giens-scaled-640x420_1_1

HET DORP GIENS

Het dorp Giens en zijn typische haventjes.

Vanaf de Square Bachagha Boualam hebt u een voortreffelijk uitzicht over het schiereiland, de Almanarrestrand en de zoutmoerassen.

decouverte-port-cros-1-640x420_1_1

DE ILES D’OR - HET ONGEREPTE PORT CROS

Het beschermde natuurgebied Port Cros is een ware verademing. Langs de beboste paadjes en op de natuurlijk stranden kunt u volop herbronnen !

decouverte-le-levant-la-naturiste-1-640x420_1_1

DE ILES D’OR - HET NATURISTENEILAND LE LEVANT

Ontdek Le Levant, het naturisteneiland van Les îles d’Or, waar geleefd wordt in alle eenvoud en in perfecte harmonie met de natuur.

decouverte-var-terre-de-contraste-1-640x420_1_1

DE VAR, EEN CONTRASTRIJKE STREEK

Met zijn gouden zandstranden, rotskusten, de Iles d’Or, Saint-Tropez, de Gorges du Verdon en de bergmassieven Les Maures en L’Estérel biedt de Var een contrastrijke combinatie van zee, bergen en de geur van maquis, waar het heerlijk toeven is.

decouverte-porquerolles-1-640x420_1_1

DE ILES D’OR - HET MOOIE PORQUEROLLES

Aan La Tour Fondue kunt u inschepen voor de overtocht naar Porquerolles, de parel van Les Îles d’Hyères (20 minuten varen). Het eiland verkennen kan te voet of op de mountainbike, langs de paadjes tussen de pijnbomen. Houd zeker ook even halt op het sublieme Notre-Damestrand of La Plage d’Argent, of maak een ommetje langs de vuurtoren of La Pointe du Langoustier, als u echt de natuur wilt induiken.

Enkele toppers

Bormes-les-Mimosas

Saint-Tropez

Gorges du Verdon

Les îles d’Or

La rade de Toulon

Collobrières

De accommodaties

Campings Vacances Giens
Camping Tour Fondue
Camping Olbia
Résidence Gabinière